Hej, Bardzo prosze o pomoc z rozwiązaniem zadania.
Podaj wartośc parametru t dla którego równanie \(\displaystyle{ f(x)=b}\) ma więcej niż jedno rozwiązanie jeśli
\(\displaystyle{ ft(x_1,x_2,x_3,x_4)= x_1+x_2+x_3, x_1+x_2+tx_3+x_4,x_3+x_4,x_2+x_3\ i\ b =(0,1,1,0)}\)
Równanie z parametrem
Równanie z parametrem
Ostatnio zmieniony 12 cze 2011, o 16:46 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .