Obliczanie współczynnika

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Bovtek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 gru 2007, o 12:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Terespol
Podziękował: 1 raz

Obliczanie współczynnika

Post autor: Bovtek »

Witam, proszę o podpowiedź w jaki sposób obliczyć współczynnik?
Zadanie:
Obliczyć współczynnik do \(\displaystyle{ \left (b_{3})^{1}}\) układu równań liniowych:

\(\displaystyle{ \begin{cases} x + 2y + 3z + 4t = 11\\ 2x + 3y + 4z + t = 12 \\ 3x +4y + z + 2t = 13 \\ 4x + y + z + 3t = 14\end{cases}}\)

Gdyby nie współczynnik to wiem jak rozwiązać zadanie np. metodą Gaussa ale o co chodzi z tym współczynnikiem?

teraz powinno być poprawnie
\(\displaystyle{ \left (b_{3})^{1}}\)
Ostatnio zmieniony 9 cze 2011, o 22:07 przez Bovtek, łącznie zmieniany 2 razy.
szw1710

Obliczanie współczynnika

Post autor: szw1710 »

Musisz podać stosowane oznaczenia.
ODPOWIEDZ