Algebra - funkcja z dwiema niewiadomymi

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kasiasiar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 maja 2011, o 11:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Algebra - funkcja z dwiema niewiadomymi

Post autor: kasiasiar »

\(\displaystyle{ \begin{cases} \beta 101,38=99,56 \\ \beta 90,59=78,40 \\ 3,8- \beta 3,6= \alpha \end{cases}}\)

-- 30 maja 2011, o 11:53 --

Witam,
Mam problem z rozwiązaniem poniższego układu równań:

\(\displaystyle{ \begin{cases} B * 101,38 = 99,56 \\ B * 90,59 = 78,40 \\ 3,8 - B * 3,6 = A \end{cases}}\)

Proszę pomóżcie.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, o 13:45 przez Althorion, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Proszę nie wyłączać BBCode'u w postach zawierających formuły LaTeXa.
ODPOWIEDZ