Znalezc macierz Jordana.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
lenkaja
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 383
Rejestracja: 10 mar 2009, o 22:56
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 7 razy

Znalezc macierz Jordana.

Post autor: lenkaja »

Znalezc macierz Jordana dla macierzy:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cccc}2&1&0&0\\0&2& \frac{1}{2}&0 \\0&0&2&0\\ \frac{3}{2}&0&0&2 \end{array}\right]}\)
miodzio1988

Znalezc macierz Jordana.

Post autor: miodzio1988 »

Problem jest jaki? Schemat na to piekny masz.
lenkaja
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 383
Rejestracja: 10 mar 2009, o 22:56
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 7 razy

Znalezc macierz Jordana.

Post autor: lenkaja »

Wlasnie nie mam schematu, a mam to zrobic. Wartosc wlasna to 2 i co dalej?> Moglbys mi to rozpisac?
miodzio1988

Znalezc macierz Jordana.

Post autor: miodzio1988 »

Nie mógłbym rozpisać.



Tylko jedną wartośc własną masz?
lenkaja
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 383
Rejestracja: 10 mar 2009, o 22:56
Płeć: Kobieta
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 7 razy

Znalezc macierz Jordana.

Post autor: lenkaja »

Tak, tylko jedna.
ODPOWIEDZ