Metoda Gaussa - układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Siwy1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 10 paź 2010, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Metoda Gaussa - układ równań

Post autor: Siwy1991 »

Witam,
mam problem w rozwiązaniu układu równań metodą Gaussa, czy mógłbym ktoś pomóc mi go rozwiązać bądź dać jakieś przydatne wskazówki.

Układ:

\(\displaystyle{ \begin{cases} 5x+3y-z=0 \\ 2x+y-z=1 \\ 3x-2y+2z=-4 \\ x-y+2z=-2 \end{cases}}\)
miodzio1988

Metoda Gaussa - układ równań

Post autor: miodzio1988 »

A problem konkretnie w którym miejscu się pojawia? ;]
Siwy1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 10 paź 2010, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Metoda Gaussa - układ równań

Post autor: Siwy1991 »

ogólnikowo cała metoda jest lekko nie zrozumiała jak dla mnie
miodzio1988

Metoda Gaussa - układ równań

Post autor: miodzio1988 »

Na wiki masz metodę opisaną.
ODPOWIEDZ