Funkcja wyznacznikowa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
mmss444
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 93
Rejestracja: 19 maja 2010, o 14:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1 raz

Funkcja wyznacznikowa

Post autor: mmss444 »

Niech bedzie \(\displaystyle{ B=(b_1,b_2,b_3)}\), gdzie \(\displaystyle{ b_1=(3,-2,1), b_2=(1,5,-2), b_3=(4,1,-4)}\) i \(\displaystyle{ B}\) jest baza przestrzeni wektorowej \(\displaystyle{ \mathbb{R}^3}\). Niech beda \(\displaystyle{ v_1=(3,-2,2), v_2=(2,5,-1), v_3=(1,-7,3)}\).

Oblicz \(\displaystyle{ D_B(v_1,v_2,v_3)}\).


Czy moze mi ktos wytlumaczyc, jak mam to podstawic, jak zaczac?? Bo nie wiem, jak zaczac
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Funkcja wyznacznikowa

Post autor: scyth »

Chodzi Ci o przedstawienie wektorów \(\displaystyle{ v}\) w bazie \(\displaystyle{ B}\)?
mmss444
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 93
Rejestracja: 19 maja 2010, o 14:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tu i tam...
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1 raz

Funkcja wyznacznikowa

Post autor: mmss444 »

Tak.
ODPOWIEDZ