macierz przejścia
macierz przejścia
Znaleźć macierz przejścia od bazy \(\displaystyle{ B=([1,2,3],[1,3,4],[1,5,7])}\) do bazy \(\displaystyle{ B^{'}=([2,3,4],[4,4,5],[6,3,4])}\) przestrzeni wektorowej \(\displaystyle{ \mathbb{R}^{3}}\)
- alfgordon
- Użytkownik
- Posty: 2176
- Rejestracja: 10 lis 2010, o 13:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 379 razy
macierz przejścia
\(\displaystyle{ (2,3,4)=\alpha (1,2,3) +\beta (1,3,4) +\gamma (1,5,7)}\)
\(\displaystyle{ [\alpha,\beta ,\gamma ]}\) są to współczynniki pierwszej kolumny macierzy pzejścia
\(\displaystyle{ [\alpha,\beta ,\gamma ]}\) są to współczynniki pierwszej kolumny macierzy pzejścia