rozkład LU = PAQ

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
pave5628
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 kwie 2011, o 22:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

rozkład LU = PAQ

Post autor: pave5628 »

szukam informacji (np jakiegos linka) na temat rozkladu macierzy LU = PAQ, chodzi mi przedewszystkim o to jak wykorzystac taki rozklad do rozwiazywania U.R., np jak przejsc z niego na A = LU.
miodzio1988

rozkład LU = PAQ

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ A=P ^{-1} LUQ ^{-1}}\)

Jeśli Ci o to chodzi.
ODPOWIEDZ