Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
JarTSW
- Użytkownik
- Posty: 414
- Rejestracja: 15 mar 2007, o 15:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: C:/WINDOWS/pulpit
- Podziękował: 104 razy
- Pomógł: 11 razy
Post
autor: JarTSW »
Witajcie, mam pewien problem, mianowicie, nie wiem jak sobie z czymś takim poradzić, bez odwracania macierzy:
\(\displaystyle{ d \cdot \left[\begin{array}{ccc}1&2\\5&6\end{array}\right] = \left[\begin{array}{ccc}0\\5\end{array}\right]}\)
gdzie, d może być wektorem bądź macierzą.
//nieaktualne
-
silvaran
- Użytkownik
- Posty: 1300
- Rejestracja: 6 sty 2009, o 20:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Warszawa
- Podziękował: 60 razy
- Pomógł: 123 razy
Post
autor: silvaran »
Nie zgadzają się wymiary macierzy.