Proszę o wytłumaczenie jak rozwiązać poniższe zadanie:
macierz \(\displaystyle{ 2 \times 2}\) o danych \(\displaystyle{ $$\left[\begin{array}{ccc} -5&5\\ -5&5\\ \end{array}\right]$$}\)
obliczyć macierz
-
- Użytkownik
- Posty: 739
- Rejestracja: 14 lut 2009, o 18:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krosno
- Podziękował: 17 razy
obliczyć macierz
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2011, o 12:52 przez xanowron, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
- Kamil Wyrobek
- Użytkownik
- Posty: 644
- Rejestracja: 24 paź 2010, o 17:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielsko-Biała
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 60 razy
obliczyć macierz
\(\displaystyle{ $$\left[\begin{array}{ccc}
-5&5\\
-5&5\\
\end{array}\right]$$}\)
Tak ma wyglądać macierz 2x2 popraw zapis. Co do zadania...
to co chcesz policzyć wyznacznik? Czy co?
Nie rozumiem o co chodzi w tym zadaniu.
@xanowron
Proszę o zgłaszanie nieregulaminowych postów, bez zabaw w moda.
-5&5\\
-5&5\\
\end{array}\right]$$}\)
Tak ma wyglądać macierz 2x2 popraw zapis. Co do zadania...
to co chcesz policzyć wyznacznik? Czy co?
Nie rozumiem o co chodzi w tym zadaniu.
@xanowron
Proszę o zgłaszanie nieregulaminowych postów, bez zabaw w moda.