Rozwiązanie układu równań z podanego zbioru.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
jacek433
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 3 lis 2010, o 06:25
Płeć: Mężczyzna

Rozwiązanie układu równań z podanego zbioru.

Post autor: jacek433 »

Czy rozwiązanie układu równan
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x-y+z-2=0\\x+y-z-3=0\\4x+y-z-8=0 \end{array}}\)
nalezy do zbioru \(\displaystyle{ \{(x,y,z):x<0 \wedge y<0 \wedge z<0\}}\). Uzasadnic odpowiedz
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, o 10:24 przez , łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - niepełne użycie LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Zły dział. Nazwa tematu nie może być początkiem treści zadania.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Rozwiązanie układu równań z podanego zbioru.

Post autor: »

Rozwiąż ten układ równań i sprawdź czy rozwiązanie spełnia podany warunek.

Q.
ODPOWIEDZ