Moze mi ktos policzyc i rozpisac ?:
\(\displaystyle{ X + \left[ \begin{array}{ccc}1 & 0& 0 \\0 &2& 0 \end{array} \right] = \frac{1}{2} ( X - \left[ \begin{array}{ccc}0 & 0& 2 \\0 &4& 0 \end{array} \right])}\)
Dzieki
macierz obliczyc x
- rtuszyns
- Użytkownik
- Posty: 2042
- Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zamość
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 229 razy
macierz obliczyc x
\(\displaystyle{ X+A=\frac{1}{2}(X-B)\\
X+A=\frac{1}{2}X-\frac{1}{2}B\\
X-\frac{1}{2}X=-\frac{1}{2}B-A\\
\frac{1}{2}X=-\frac{1}{2}(B+2A)\\
X=-(B+2A)}\)
Przyjrzyj się i sam spróbuj zrobić...
X+A=\frac{1}{2}X-\frac{1}{2}B\\
X-\frac{1}{2}X=-\frac{1}{2}B-A\\
\frac{1}{2}X=-\frac{1}{2}(B+2A)\\
X=-(B+2A)}\)
Przyjrzyj się i sam spróbuj zrobić...