macierze odwrotne

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
qbus19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 6 lut 2011, o 14:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: stwww

macierze odwrotne

Post autor: qbus19 »

Znaleźć macierze odwrotne do macierzy
\(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{cc} -1 & 2 \\ 4 & 0 \end{array}\right], B = \left[\begin{array}{ccc} 1 & 10 & 8 \\ -2 & 5 & 4 \end{array}\right]}\)
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, o 11:51 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poprawa wiadomości.
miodzio1988

macierze odwrotne

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ B}\) nie ma macierzy odwrotnej. \(\displaystyle{ A}\) masz w kompendium
ODPOWIEDZ