Jak przekształcić, by wyznaczyć X

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
buggi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 18 gru 2006, o 17:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lbn
Podziękował: 9 razy

Jak przekształcić, by wyznaczyć X

Post autor: buggi »

Muszę wyznaczyć X.
Które przekształcenie będzie dobre i dla czego?
Wiem, że kolejność mnożenia macierzy ma znaczenie


\(\displaystyle{ XA = BB^{T}

X = A^{-1}BB^{T}

czy

X = BB^{T}A^{-1}}\)
miodzio1988

Jak przekształcić, by wyznaczyć X

Post autor: miodzio1988 »

Drugie
buggi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 18 gru 2006, o 17:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lbn
Podziękował: 9 razy

Jak przekształcić, by wyznaczyć X

Post autor: buggi »

dzięki
ODPOWIEDZ