macierz o jakich wymiarach otrzymamy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
conradus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 10 lut 2011, o 18:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: poznań

macierz o jakich wymiarach otrzymamy

Post autor: conradus »

\(\displaystyle{ \left( A _{5 \cdot k}-3B _{5 \cdot 4} \right)' \cdot C _{n} ^{-1}}\)

mogę prosić o krótkie wytłumaczenie
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, o 23:23 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
miodzio1988

macierz o jakich wymiarach otrzymamy

Post autor: miodzio1988 »

Podaj definicje \(\displaystyle{ A ^{'}}\).
conradus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 10 lut 2011, o 18:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: poznań

macierz o jakich wymiarach otrzymamy

Post autor: conradus »

z książki wiem że A' to pochodna z macierzy A

co w tym zadaniu należy zrobić z 3?? czy ją przepisujemy do końca zadania??
miodzio1988

macierz o jakich wymiarach otrzymamy

Post autor: miodzio1988 »

nic. Trzy nie wpływa na ten rozmiar
conradus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 10 lut 2011, o 18:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: poznań

macierz o jakich wymiarach otrzymamy

Post autor: conradus »

czyli nawias da mi macierz \(\displaystyle{ 3D _{5*4}}\) którą mnożę przez macierz \(\displaystyle{ C _{n} ^{-1}}\) i otrzymam macierz \(\displaystyle{ 3E _{n} ^{-1}}\) gdzie n to 5 lub 4??
ODPOWIEDZ