Macierz / Obliczyć.
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 5 lut 2011, o 20:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: śląsk
- Podziękował: 1 raz
Macierz / Obliczyć.
Jak się za to zabrać? Pomoże mi ktoś?
\(\displaystyle{ \left| \begin{array}{ccccc} 3& 2& 3& 2& 3\\ 2& 3& 2& 3& 2\\ 0& 0& 2& 0& 0\\ 1& 1& 9& 0& 0\\ 1& 2& 9& 0& 0 \end{array}\right|}\)
Plisss..
\(\displaystyle{ \left| \begin{array}{ccccc} 3& 2& 3& 2& 3\\ 2& 3& 2& 3& 2\\ 0& 0& 2& 0& 0\\ 1& 1& 9& 0& 0\\ 1& 2& 9& 0& 0 \end{array}\right|}\)
Plisss..
Ostatnio zmieniony 5 lut 2011, o 21:58 przez xanowron, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 5 lut 2011, o 20:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: śląsk
- Podziękował: 1 raz
Macierz / Obliczyć.
To jest macierz.. tylko nie bardzo wiedziałam jak to zapisać z tymi kreseczkami..
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 5 lut 2011, o 20:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: śląsk
- Podziękował: 1 raz
Macierz / Obliczyć.
\(\displaystyle{ \left| \begin{array}{ccccc} 3& 2& 3& 2& 3\\ 2& 3& 2& 3& 2\\ 0& 0& 2& 0& 0\\ 1& 1& 9& 0& 0\\ 1& 2& 9& 0& 0 \end{array}\right|}\)
Ostatnio zmieniony 5 lut 2011, o 21:58 przez xanowron, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 5 lut 2011, o 20:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: śląsk
- Podziękował: 1 raz
Macierz / Obliczyć.
Mam na kartce napisane tylko oblicz i tą macierz..
\(\displaystyle{ \left| 3 2 3 2 3\ \neg
2 3 2 3 2\ \neg
0 0 2 0 0\
1 1 9 0 0\
1 2 9 0 0 \right|}\)
Więc pewnie metodą dowolną.. najprościejszą..
\(\displaystyle{ \left| 3 2 3 2 3\ \neg
2 3 2 3 2\ \neg
0 0 2 0 0\
1 1 9 0 0\
1 2 9 0 0 \right|}\)
Więc pewnie metodą dowolną.. najprościejszą..
Ostatnio zmieniony 5 lut 2011, o 21:55 przez nana90, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 170
- Rejestracja: 30 lis 2010, o 23:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: POLSKA
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 8 razy
Macierz / Obliczyć.
Nie rozumiesz chyba. masz polecenie oblicz. ale co masz obliczyc? Nie da się obliczyć macierzy. bo nie wiadomo o co Ci chodzi. Moze byc rząd macierzy, moze byc obliczyc wyznacznik macierzy itp. sprecyzuj co dokladnie masz tutaj obliczyc.
- rtuszyns
- Użytkownik
- Posty: 2042
- Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zamość
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 229 razy
Macierz / Obliczyć.
Wydaje mi się, że masz na myśli wyznacznik :nana90 pisze:Mam na kartce napisane tylko oblicz i tą macierz..
\(\displaystyle{ \left| 3 2 3 2 3
2 3 2 3 2
0 0 2 0 0
1 1 9 0 0
1 2 9 0 0 \right|}\)
Więc pewnie metodą dowolną.. najprościejszą..
\(\displaystyle{ \left| \begin{array}{ccccc}
3& 2& 3& 2& 3\\
2& 3& 2& 3& 2\\
0& 0& 2& 0& 0\\
1& 1& 9& 0& 0\\
1& 2& 9& 0& 0 \end{array}\right|}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 9
- Rejestracja: 5 lut 2011, o 20:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: śląsk
- Podziękował: 1 raz
Macierz / Obliczyć.
Dobrze wiedzieć jak to zapisać żeby się zrobiło pod spodem Tak o to mi chodziłortuszyns pisze:Wydaje mi się, że masz na myśli wyznacznik :nana90 pisze:Mam na kartce napisane tylko oblicz i tą macierz..
\(\displaystyle{ \left| 3 2 3 2 3
2 3 2 3 2
0 0 2 0 0
1 1 9 0 0
1 2 9 0 0 \right|}\)
Więc pewnie metodą dowolną.. najprościejszą..
\(\displaystyle{ \left| \begin{array}{ccccc}
3& 2& 3& 2& 3\\
2& 3& 2& 3& 2\\
0& 0& 2& 0& 0\\
1& 1& 9& 0& 0\\
1& 2& 9& 0& 0 \end{array}\right|}\)
- rtuszyns
- Użytkownik
- Posty: 2042
- Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zamość
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 229 razy
Macierz / Obliczyć.
Skorzystaj zatem z paru operacji elementarnych sprowadzając do jak największej ilości zer i wyznacznik liczy się wtedy przy pomocy rozwinięcia Laplace'a bardzo szybko...