rozwiązać układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
gusiu5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 17 kwie 2010, o 18:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraków

rozwiązać układ równań

Post autor: gusiu5 »

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 6x+5y+2z+3t=1\\3x+4y+z+2t=3\\3x-2y+z=7\\9x+y+3z+2t=2 \end{array}}\) najpierw określam rząd macierzy \(\displaystyle{ \begin{vmatrix} 6&5&2&3\\3&4&1&2\\3&-2&1&0\\9&1&3&2\end{vmatrix}}\) i ponieważ wyznacznik tej macierzy wychodzi 0 wiec musi mi się tu coś skrócić dobrze to rozumiem? i teraz pytanie jak mam to zrobić bo nic tu nie widzę.-- 5 lut 2011, o 01:03 --pytanie nie aktualne
ODPOWIEDZ