Wektor normalny płaszczyzny

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
DBoniem
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 312
Rejestracja: 25 lis 2010, o 13:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

Wektor normalny płaszczyzny

Post autor: DBoniem »

znajdź wektor normalny płaszczyzny przechodzącej przez punkty P_{1}=(2,1,0), P_{2}=(1,-1,2), P_{3}=(1,3,2). Co to jest wektor normalny

Podaj równanie parametryczne prostej przechodzącej przez punkty P_{1} i P_{2}. jaki jest wektor kierunkowy tej prostej?.
jetix
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 29 maja 2010, o 14:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 14 razy

Wektor normalny płaszczyzny

Post autor: jetix »

Zobacz do Skoczylasa - Algebra liniowa - Przykłady i Zadania. Masz tam rozwiązanie i inne przykłady.
ODPOWIEDZ