Uzasadnij.....

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Pokemon_22
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 22 lis 2006, o 10:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Uzasadnij.....

Post autor: Pokemon_22 »

Mam takie oto zadanie: Posługując się postacią trygonometryczną uzasadnij, że dla dowolnych liczb zespolonych zachodzi zależność : \(\displaystyle{ |z_{1}\cdot z_{2}|=|z_{1}| | z_{2}|}\).
Zadanie zostało rozwiązane w następujący sposób :
\(\displaystyle{ |r_{1}\cdot r_{2}(cos(\psi_{1}+\psi_{2})+isin(\psi_{1}+\psi_{2})|= r_{1}r_{2}}\).
Moje pytatnie : co się stało z \(\displaystyle{ | (cos(\psi_{1}+\psi_{2})+isin(\psi_{1}+\psi_{2})|}\).
Z góry dziękuje za odpowiedź !!!!!!!
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

Uzasadnij.....

Post autor: kuch2r »

jezeli \(\displaystyle{ z=a+bi}\) to \(\displaystyle{ |z|=\sqrt{a^2+b^2}}\)
ODPOWIEDZ