Układ równań z parametrem

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
MichalACM
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 31 sty 2011, o 17:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 6 razy

Układ równań z parametrem

Post autor: MichalACM »

Witam!
Określ poniższy układ w zależności od parametru \(\displaystyle{ a}\) i go rozwiąż:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x-3y=-1 \\ x+2y=a \\ 3x-y=1 \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ