Układ równań z parametrem m

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Adrenaline
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 sty 2011, o 15:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Układ równań z parametrem m

Post autor: Adrenaline »

Przedyskutować rozwiązalność układu równań w zależności od parametru m:

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} mx_1-x_2+2mx_3=1\\2x_1+mx_2+x_3=0\\x_1+mx_2+2x_3=3 \end{array}}\)

Nie pamiętam jak takie coś się rozwiązywało, dzięki za pomoc!
ODPOWIEDZ