Równanie macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kepa416
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 6 lis 2007, o 17:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jelenia Góra

Równanie macierzowe

Post autor: kepa416 »

Oblicz równanie macierzowe.

\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} -1&2\\ 1&0\end{bmatrix} \cdot X = X^{T}}\)

\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} -1&2\\ 1&0\end{bmatrix} \cdot \begin{bmatrix} a&b\\ c&d\end{bmatrix} = \begin{bmatrix} a&c\\ b&d\end{bmatrix}}\)

\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} -a+2c&-b+2d\\ a+0&b+0\end{bmatrix}=\begin{bmatrix} a&c\\ b&d\end{bmatrix}}\)

Czy to jest dobry Sposób na rozwiązanie tego?
Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, o 18:29 przez kepa416, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

Równanie macierzowe

Post autor: rtuszyns »

Mamy po poprawieniu błędów w mnożeniu macierzy:
\(\displaystyle{ a=b=c=d}\)
kepa416
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 6 lis 2007, o 17:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jelenia Góra

Równanie macierzowe

Post autor: kepa416 »

Teraz jest dobrze?
ODPOWIEDZ