Dla jakich parametrów p

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
enriqe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 19 lut 2009, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 12 razy

Dla jakich parametrów p

Post autor: enriqe »

Dla jakich wartości parametru\(\displaystyle{ p \in R}\) podany układ równań ma dokładnie jedno rozwiązanie? Określić liczbę rozwiązań w pozostałych przypadkach.

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} px+y+3z=1\\-3x+pz=-5\\px+y-pz=p \end{array}}\)
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, o 22:37 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

Dla jakich parametrów p

Post autor: Kacperdev »

metoda wyznaczników, metodą sarrusa dla 3 zmiennych
enriqe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 208
Rejestracja: 19 lut 2009, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 12 razy

Dla jakich parametrów p

Post autor: enriqe »

ok to akurat wiem, że tak a co zrobić z wyrazami wolnymi?



JUż wiem
ODPOWIEDZ