Sprawdzic tw. Cauchy'ego dla macierzy A i B

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Surius123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2011, o 11:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Sprawdzic tw. Cauchy'ego dla macierzy A i B

Post autor: Surius123 »

Witam.

Potrzebuje rozwizania krok po kroku danych ukladow, ucze sie tego sam na logike dlatego prosze o wyjasnienie.

Sprawdzic tw. Cauchy'ego dla macierzy \(\displaystyle{ A}\) i \(\displaystyle{ B}\)

\(\displaystyle{ det(AB) = detA \cdot det B}\)

A= \(\displaystyle{ \left[ \begin{array}{ccc}2&3&0\\1&0&2\\0&-1&5\end{array}\right]}\)

B= \(\displaystyle{ \left[ \begin{array}{ccc}-1&0&2\\2&1&0\\3&1&1\end{array}\right]}\)

Czy \(\displaystyle{ detA}\) jest to samo co \(\displaystyle{ |A|}\) oraz \(\displaystyle{ A^{D}}\) ??

Z gory dziekuje za pomoc.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, o 23:49 przez xanowron, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Sprawdzic tw. Cauchy'ego dla macierzy A i B

Post autor: Lorek »

\(\displaystyle{ \det A}\) to jest wyznacznik, inaczej \(\displaystyle{ \left| \begin{array}{ccc}2&3&0\\1&0&2\\0&-1&5\end{array}\right|}\)
ODPOWIEDZ