WEKTORY wspoliniowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
magda_gda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 sty 2011, o 10:45
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wroclaw

WEKTORY wspoliniowe

Post autor: magda_gda »

Jak obliczyc czy wektory sa wspoliniowe??

gdy mam podane 2 wektory:
* a=(2,1), b=(2,-1)

* a=(-1,2,3), b=(2,1,6) ??????
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

WEKTORY wspoliniowe

Post autor: rtuszyns »

Zapoznaj się z instrukcją \(\displaystyle{ \LaTeX}\)-a i regulaminem.

Podpowiedź: iloczyn wektorowy wektorów ma się zerować...
ODPOWIEDZ