Rozwiąż graficznie układ równań
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 22 sty 2011, o 18:42
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Bydgoszcz
Rozwiąż graficznie układ równań
\(\displaystyle{ \begin{cases} xy=6 \\ 2x+y-4=0 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 22 sty 2011, o 19:05 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- Hausa
- Użytkownik
- Posty: 448
- Rejestracja: 25 sty 2010, o 17:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Szastarka
- Podziękował: 13 razy
- Pomógł: 50 razy
Rozwiąż graficznie układ równań
\(\displaystyle{ \begin{cases} xy=-6 \\ 2x+y-4=0 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} y=- \frac{6}{x} \\ y=-2x+4 \end{cases}}\)
Narysuj wykresy tych funkcji i odczytaj z wykresu punkty przecięcia.
\(\displaystyle{ \begin{cases} y=- \frac{6}{x} \\ y=-2x+4 \end{cases}}\)
Narysuj wykresy tych funkcji i odczytaj z wykresu punkty przecięcia.