Podać wzór przekształcenia liniowego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
annavg
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 4 lis 2010, o 16:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 6 razy

Podać wzór przekształcenia liniowego

Post autor: annavg »

Podać wzór analityczny przekształcenia \(\displaystyle{ \psi: R ^{3} \rightarrow R ^{3}}\), o którym wiadomo, że: \(\displaystyle{ ker\Psi=lin(\begin{bmatrix}1\\1\\0\end{bmatrix}}\),\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1\\1\\1\end{bmatrix})}\) oraz \(\displaystyle{ Im\Psi=lin(\begin{bmatrix} 1\\1\\1\end{bmatrix})}\)
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
ODPOWIEDZ