uzupełnienie podanej macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
TAlGER
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 7 cze 2008, o 22:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kętaki

uzupełnienie podanej macierzy

Post autor: TAlGER »

Witam

mam problem jak się zabrać i rozwiązać następujące zadanie:

\(\displaystyle{ Y_{t}= \beta _{t}+ \beta _{2}x _{2t}+ \beta _{3}x _{3t} +E _{t}}\)

otrzymano następujące wyniki:
\(\displaystyle{ (X ^{T}X) ^{-1}=\begin{bmatrix} 3,24&-0,48&1,20\\@&2,56&0\\@&@&4\end{bmatrix}}\), \(\displaystyle{ (X ^{T}Y)=\begin{bmatrix} 12\\11\\7\end{bmatrix}}\)

\(\displaystyle{ Y ^{T} Y=b ^{T} X ^{T} Y+148.}\)

W macierzy wstawić liczby w miejsce gwiazdek (gwiazdki nie chciały się wszędzie wstawiać więc są @ )

z góry dzięki za pomoc:)
ODPOWIEDZ