sprawdzenie układy nierówności

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
Matm
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 329
Rejestracja: 11 gru 2010, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 5 razy

sprawdzenie układy nierówności

Post autor: Matm »

\(\displaystyle{ \begin{cases} x _{1}+x _{2}+x _{3 \le 3} \\ x _{1}+2x _{2}+2x _{3} \ge 2 \\ 2x _{1}+2 \mp x _{2}+2x _{3} \le 10 \end{cases}}\)

Mi wyszło tak
\(\displaystyle{ x _{1}=4-2z_{1}- z_{2}}\)
\(\displaystyle{ x _{2}=-1-t+z _{1}+z _{2}}\)
\(\displaystyle{ x _{3}=t \in R}\)
\(\displaystyle{ 4=-2z_{1}+z _{3}}\)

Niewiem czy jest dobrze może ktoś to sprawdzić?
ODPOWIEDZ