Uklady rownan: studa

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
saerimne
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 24 lis 2010, o 12:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk

Uklady rownan: studa

Post autor: saerimne »

Prosze o pomoc z ponizszymi ukladami rownan:

a)\(\displaystyle{ x^{2} + xy + y^{2} = 21}\)
\(\displaystyle{ y^{2} + 2xy + 15 = 0}\)


b)\(\displaystyle{ x^{2} - xy + y^{2} = 21}\)
\(\displaystyle{ y^{2} - 2xy + 15 = 0}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Uklady rownan: studa

Post autor: anna_ »

Wyznacz \(\displaystyle{ x}\) z II równania i podstaw do I równania
ODPOWIEDZ