układ Cramera

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
kolezankaqq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 196
Rejestracja: 6 mar 2010, o 15:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: radom

układ Cramera

Post autor: kolezankaqq »

jak sprawdzić czy kuład jest układem Cramera?
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x-2y-z=0\\2x+y+3z=5\\3x-y+z=5 \end{array}}\)
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

układ Cramera

Post autor: rtuszyns »

Jeżeli rząd macierzy układu jest równy rzędowi macierzy rozszerzonej i równy liczbie niewiadomych, to układ równań jest układem Cramera.
ODPOWIEDZ