\(\displaystyle{ \begin{cases} x+y+z+t=0 \\ y+z+t=1 \\ x+2y+3z=2 \\ y+2z+3t=-2\end{cases}}\)
jesli mozna to prosze o jakies wyjasnienia bo chcialbym to tez zrozumiec
obliczyc niewiadoma z ukladu rownan (wzor Cramera)
-
- Użytkownik
- Posty: 51
- Rejestracja: 27 lis 2010, o 15:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 1 raz
obliczyc niewiadoma z ukladu rownan (wzor Cramera)
niewiadoma y.
policzylem ze \(\displaystyle{ detA=4}\), a \(\displaystyle{ Y1=12}\) wiec \(\displaystyle{ Y= \frac{Y1}{detA} = \frac{12}{4} =3}\)
dobrze jest?
policzylem ze \(\displaystyle{ detA=4}\), a \(\displaystyle{ Y1=12}\) wiec \(\displaystyle{ Y= \frac{Y1}{detA} = \frac{12}{4} =3}\)
dobrze jest?