Zapisać prostą w postaci krawędziowej.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
micsmi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 91
Rejestracja: 14 gru 2010, o 13:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1 raz

Zapisać prostą w postaci krawędziowej.

Post autor: micsmi »

Zapisać prostą w postaci krawędziowej.
\(\displaystyle{ x = 3\\
y = 2 - 2t\\
z = t}\)

Proszę o jakąś wskazówkę jak mają wyglądać kolejne kroki przekształceń, bo sam na nic nie mogę wpaść.
Ostatnio zmieniony 1 sty 2011, o 18:41 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Piotr654
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 100
Rejestracja: 15 gru 2010, o 18:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 17 razy

Zapisać prostą w postaci krawędziowej.

Post autor: Piotr654 »

ODPOWIEDZ