uklad rownan
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: torun
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 2 razy
uklad rownan
rozwizac uklad rownan ze wzgledu na parametr
\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}x&y& \alpha x\\2&3&1\\1&-1&0\end{array}\right|= \alpha}\)
\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}x& \alpha y&x\\1&1&0\\x& \alpha y+1&x+1\end{array}\right|=- \alpha}\)
te dwa rownania sa ukladem
prosze o wskazowki
\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}x&y& \alpha x\\2&3&1\\1&-1&0\end{array}\right|= \alpha}\)
\(\displaystyle{ \left|\begin{array}{ccc}x& \alpha y&x\\1&1&0\\x& \alpha y+1&x+1\end{array}\right|=- \alpha}\)
te dwa rownania sa ukladem
prosze o wskazowki
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: torun
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 2 razy
uklad rownan
Dalej wyznacz \(\displaystyle{ x}\) i \(\displaystyle{ y}\) . Zwykly uklad masz jak w podstawówce
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: torun
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 2 razy
uklad rownan
przyrownuje dwa do sb to bedzie \(\displaystyle{ x+y-5 \alpha x=-2x+ \alpha y}\)
co dalej?co z tego wyznaczyc?
co dalej?co z tego wyznaczyc?
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: torun
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 2 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: torun
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 2 razy
uklad rownan
cos dziwnego wychodzi :
\(\displaystyle{ \frac{-5 \alpha ^{2}+5 \alpha ^{2}y-y+ \alpha y }{2}+y= \alpha}\)
\(\displaystyle{ \frac{-5 \alpha ^{2}+5 \alpha ^{2}y-y+ \alpha y }{2}+y= \alpha}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 138
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 20:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: torun
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 2 razy