Wzory Cramerowskie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Ctrene
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 21 lis 2010, o 21:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz

Wzory Cramerowskie

Post autor: Ctrene »

Mam do obliczenia takie zadanie:
Wykorzystując wzory Cramera rozwiąż układ równań:
\(\displaystyle{ \begin{cases} a x_{1}+ x_{2}+....+ x_{n-1}+x _{n}=1 \\

x _{1}+ ax_{2}+....+ x_{n-1}+ x_{n}=1 \\
.........\\
x_{1} + x_{2}+....+ ax _{n-1} + x_{n}=1\\
x_{1}+ x_{2}+....+ x_{n-1} +ax _{n} =1 \end{cases}\\
\\}\)

Potrafię rozwiązać układ równań, wykorzystując wzory Cramera. Jednak w tym przypadku jest to dla mnie zbyt skomplikowane. Prosiłbym o wszelkie wskazówki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Wzory Cramerowskie

Post autor: »

227266.htm

Q.
Ctrene
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 21 lis 2010, o 21:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz

Wzory Cramerowskie

Post autor: Ctrene »

Dzięki
ODPOWIEDZ