Układ równań, macierze

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Magico007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 21 lis 2010, o 20:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 1 raz

Układ równań, macierze

Post autor: Magico007 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} -2x + 3y - 5z + w = 0 \\ 4x - 6y +10z -2w = 0 \end{cases}}\)

Witam rozwiązałem ten układ, ale nie jestem wyniku. Czy ktoś może potwierdzić ten wynik:
\(\displaystyle{ z=t _{1}}\), \(\displaystyle{ y=t _{2}}\), \(\displaystyle{ w=t _{3}}\), \(\displaystyle{ x = \frac{3}{2} t _{2} + \frac{1}{2} t _{3} - \frac{5}{2} t _{1}}\)
ODPOWIEDZ