wyznaczyć x wiedząc, że ....

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
agnnieszka9
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 5 gru 2010, o 20:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice

wyznaczyć x wiedząc, że ....

Post autor: agnnieszka9 »

Od czego zacząć w takim zadaniu?

Dany jest układ równań:

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+2y+3z-4t=4\\y-z+t+3=0\\x+3y-3t-1=0 \end{array}}\)

wyznaczyć x ( jeśli to możliwe ) wiedząc, że 3(z+1)=7y-t

Z góry dzieki za pomoc
Agnieszka
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

wyznaczyć x wiedząc, że ....

Post autor: miki999 »

Dodaj ostatnią równość do układu i go rozwiąż.


Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ