Rozwiąż układ równań wykorzystując a)macierz odwrtotną b)..

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
rambot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 15 lis 2010, o 10:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

Rozwiąż układ równań wykorzystując a)macierz odwrtotną b)..

Post autor: rambot »

Rozwiąż układ równań wykorzystując:
a)wykorzystując macierz odwrotną
b)stosując metodę eliminacji Gaussa-Jordana


\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x+5y-8z=8\\4x+3y-9z=9\\2x+3y-5z=7 \end{array}}\)
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

Rozwiąż układ równań wykorzystując a)macierz odwrtotną b)..

Post autor: miki999 »

Co do tej pory zrobiłeś?
rambot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 15 lis 2010, o 10:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

Rozwiąż układ równań wykorzystując a)macierz odwrtotną b)..

Post autor: rambot »

nic bo ja jestem lewy z tych sprawach
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

Rozwiąż układ równań wykorzystując a)macierz odwrtotną b)..

Post autor: miki999 »

Aha, to może ktoś inny Ci pomoże, bo ja jestem leniwy w tych sprawach.



Pozdrawiam.
miodzio1988

Rozwiąż układ równań wykorzystując a)macierz odwrtotną b)..

Post autor: miodzio1988 »

Za pomocą drugiego wiersza wyzeruj pierwszą kolumnę. Nie dziel na razie. Nie ma co wchodzić w ułamki na razie
ODPOWIEDZ