rozwiązać układ równan

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
feraverto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 1 gru 2010, o 19:27
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: xxx

rozwiązać układ równan

Post autor: feraverto »

rozwiazac ukłąd równan:
\(\displaystyle{ \begin{cases}x+2y-3t=1\\
2x+3y-z+t=0\\
x+y-z+t=2\\
y+z+2t=A\end{cases}}\)


Pomoze ktos?
Ostatnio zmieniony 2 gru 2010, o 13:35 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

rozwiązać układ równan

Post autor: rtuszyns »

Wzory Cramera i dyskusja rozwiązań w zależności od parametru \(\displaystyle{ A}\).
feraverto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 1 gru 2010, o 19:27
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: xxx

rozwiązać układ równan

Post autor: feraverto »

a jak mam sprawdzić te zależność od A?
miodzio1988

rozwiązać układ równan

Post autor: miodzio1988 »

rtuszyns, bez sensu.

od razu polecam eliminacje Gaussa. Wtedy ostatni wiersz powinien się zerować, więc aby nie było sprzeczności jaki warunek \(\displaystyle{ A}\) musi spełniać? Tak czy siak wszystko wyjdzie w trakcie eliminacji
ODPOWIEDZ