Mnożenie wektorowe , wektory n-wymiarowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
bigkoma
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 lis 2010, o 14:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz

Mnożenie wektorowe , wektory n-wymiarowe

Post autor: bigkoma »

Nie udało się mnie znaleźć w sieci wzoru na mnożenie wektorów w dowolnej n-wymiarowej przestrzeni. W związku z powyższym proszę was o pomoc w znalezieniu owego wzoru.
Dla przykładu
A=[a1,a2,a3,a4]
B=[b1,b2,b3,b4]
C=[c1,c2]

Dwa przypadki:

AxB=[ ? ]
AxC=[ ? ]
ODPOWIEDZ