Przekształcenie liniowe - trudne?

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
matbla91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 25 sty 2010, o 22:22
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 2 razy

Przekształcenie liniowe - trudne?

Post autor: matbla91 »

\(\displaystyle{ M(\psi) \begin{tabular}{ccc}
B \\
A \\
\end{tabular}=\left[\begin{array}{cccc}1&2&0&4\\0&1&1&3\\2&1&-1&-3\end{array}\right]}\)


\(\displaystyle{ M(id) \begin{tabular}{ccc}
A \\
st \\
\end{tabular}=\left[\begin{array}{cccc}1&1&1&0\\0&1&0&0\\0&1&2&3\\0&-1&1&2\end{array}\right]}\)


B={(1,2,0),(1,1,0),(0,1,1)}

\(\displaystyle{ \varphi(x_{1},x_{2},x_{3})=(x_{1}+x_{2},2x_{1}+x_{2},3x_{2},2x_{1}+x_{2})}\)

Znaleźć obraz \(\displaystyle{ \psi*\varphi((-2,1))}\)


Potrzebuję dość szybko, jutro kolokwium.
Z góry dziękuję!
ODPOWIEDZ