wartości parametru (układ cramera)

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
jammek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 lis 2010, o 21:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nowy wspaniały świat

wartości parametru (układ cramera)

Post autor: jammek »

Nie umiem poradzić sobie z poniższym zadaniem. Bardzo serdecznie proszę o rozwiązanie. Gdyby ktoś mógł mi jeszcze napisać jak rozwiązuje się tego typu zadania, bo mimo starać nie mogę tego orgarnąć...
Serdecznie dziękuję.

Dla jakich wartości parametru \(\displaystyle{ p \in R}\) podany układ równań jest układem Cramera:
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l}px+3y+ pz=0 \\−px+2z=3\\x+2y+pz= p \end{array}}\)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, o 21:53 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ