Równanie macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
alfgordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2176
Rejestracja: 10 lis 2010, o 13:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 379 razy

Równanie macierzowe

Post autor: alfgordon »

jeżeli mam coś takiego:

\(\displaystyle{ A_{3x2}-XB_{2x2}=C_{3x2}}\)

to mogę to zapisać jako:

\(\displaystyle{ A-C=XB}\) ?

a potem zapisac jako: \(\displaystyle{ (A-C) \cdot B^{-1}=X}\) ?
sushi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3424
Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 476 razy

Równanie macierzowe

Post autor: sushi »

tak
ODPOWIEDZ