wektory

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
początkujący
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 8 paź 2006, o 19:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 20 razy

wektory

Post autor: początkujący »

Mam takie zadanie

Znaleźć kąt między przekątnymi równoległoboku rozpiętego na wektorach \(\displaystyle{ \vec{a}=2\vec{m}+\vec{n}
oraz
\vec{b}=\vec{m}-\vec{n},
gdzie ft|\vec{m}\left|=\left|\vec{n}\left|=2 oraz
kat (\vec{m},\vec{n})=\frac{\pi}{3}}\)
.

[ Dodano: 19 Listopad 2006, 20:28 ]
nie wiem co mam teraz zrobić obliczyłam iloczyn skalarny \(\displaystyle{ \vec{a}°\vec{b}






potem obliczylam ft|\vec{a}\left| oraz ft|\vec{b}\left|}\)


i co teraz mam zrobić???

[ Dodano: 19 Listopad 2006, 22:26 ]
czy powinno mi wyjsc \(\displaystyle{ cos}\)
ODPOWIEDZ