Czy wiecie jak rownanie

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
jacov6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 12 lis 2010, o 22:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: tam

Czy wiecie jak rownanie

Post autor: jacov6 »

3)

\(\displaystyle{ X \cdot B+II=B ^{T}}\)

B

\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&1&-1\\-2&-1&2\\3&9&0\end{array}\right]}\)
4)

\(\displaystyle{ A \cdot X \cdot A ^{-1} = A ^{T}}\)

A
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}9&1&-1\\1&0&3\\-1&3&1\end{array}\right]}\)

? nie wiem od czego zaczac nawet
shvedeq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 372
Rejestracja: 12 kwie 2010, o 23:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 25 razy

Czy wiecie jak rownanie

Post autor: shvedeq »

1)\(\displaystyle{ X=(B^T-II)b^{-1}}\)
2)\(\displaystyle{ X=A^{-1}A^TA}\)
ODPOWIEDZ