2)
\(\displaystyle{ B \cdot X=II- B^{T}}\)
B \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cc}3&2&\\-1&9&\end{array}\right]}\)
II - to macierz jednostkowa
jak to zrobic
dziwny przykład rownania
- pyzol
- Użytkownik
- Posty: 4346
- Rejestracja: 26 kwie 2010, o 11:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowa Ruda
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 929 razy
dziwny przykład rownania
Mnozysz lewostronnie przez \(\displaystyle{ B^{-1}}\)
\(\displaystyle{ X=B^{-1}(I-B^T)}\)
teraz musisz wyliczyc macierz odwrotna do B, transponowana do B, i to wyliczyc,
\(\displaystyle{ X=B^{-1}(I-B^T)}\)
teraz musisz wyliczyc macierz odwrotna do B, transponowana do B, i to wyliczyc,