równania macierzy przykład

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
jacov6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 12 lis 2010, o 22:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: tam

równania macierzy przykład

Post autor: jacov6 »

Siema ;]



1)

\(\displaystyle{ A\cdot X-X=B}\)

A
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cc}7&9&\\-1&8&\end{array}\right]}\)

B
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cc}1&2&\\3&4&\end{array}\right]}\)

ktos wie?
Awatar użytkownika
pyzol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4346
Rejestracja: 26 kwie 2010, o 11:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowa Ruda
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 929 razy

równania macierzy przykład

Post autor: pyzol »

\(\displaystyle{ (A-I)X=B}\)
lewostronnie przez odwrotnosc A-I.
ODPOWIEDZ