odwzorowanie afiniczne

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Mariolka1108
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 1 cze 2010, o 11:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Limanowa
Podziękował: 1 raz

odwzorowanie afiniczne

Post autor: Mariolka1108 »

\(\displaystyle{ Znajdź odwzorowanie afiniczne f: R^{n} \rightarrow R ^{m} wiedząc że:
n=m=2 f(0,1)=(1,0) f(2,0)=(1,1) f(1,1)=(-1,1)
n=1 m=3 f(1)=(1,1,0) f(0)=(2,1,0))}\)
ODPOWIEDZ