Układ równań
- mateuszt24
- Użytkownik
- Posty: 95
- Rejestracja: 12 lut 2009, o 16:34
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 3 razy
Układ równań
Prosiłbym o przypomnienie jaką metodą rozwiązywało się układ równań gdy załóżmy mam 2 równania i 8 niewiadomych?
-
- Użytkownik
- Posty: 476
- Rejestracja: 20 cze 2008, o 21:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 93 razy
- mateuszt24
- Użytkownik
- Posty: 95
- Rejestracja: 12 lut 2009, o 16:34
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 3 razy
Układ równań
\(\displaystyle{ X= a_{1}+ a _{2} \cdot Y+ a_{3} \cdot Z+a _{4} \cdot Y \cdot Z}\)
\(\displaystyle{ W= b_{1}+ b _{2} \cdot Y+ b_{3} \cdot Z+b_{4} \cdot Y \cdot Z}\)
gdzie X, Y, Z, W są wiadome, trzeba wyznaczyć a1, b1, ...
\(\displaystyle{ W= b_{1}+ b _{2} \cdot Y+ b_{3} \cdot Z+b_{4} \cdot Y \cdot Z}\)
gdzie X, Y, Z, W są wiadome, trzeba wyznaczyć a1, b1, ...
-
- Użytkownik
- Posty: 476
- Rejestracja: 20 cze 2008, o 21:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 93 razy
Układ równań
Raczej nie wyznaczysz ośmiu niewiadomych z dwóch równań. Poza tym te równania nie są powiązane ze sobą żadną wspólną zmienną.
Nie wiem czemu, ale coś mi się wydaje, że \(\displaystyle{ Y, Z}\) są zmiennymi, a reszta to stałe.
Nie wiem czemu, ale coś mi się wydaje, że \(\displaystyle{ Y, Z}\) są zmiennymi, a reszta to stałe.
- mateuszt24
- Użytkownik
- Posty: 95
- Rejestracja: 12 lut 2009, o 16:34
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 3 razy
Układ równań
Albo inaczej zapytam mam 1 równość:
\(\displaystyle{ x_{1} +x _{2} +x _{3}+ x_{4}=10}\)
no i jesteśmy wstanie podać takie liczby \(\displaystyle{ x_{i} \in \mathbb{R}}\) , żeby równość była prawdziwa i pytanie brzmi jak je wyznaczyć, tak, żeby dana zmienna nie była zależna od 2? Niby wydawałoby się, że prosta równość do rozwiązania, ale już nie jestem pewien czy jest to w ogóle możliwe??
\(\displaystyle{ x_{1} +x _{2} +x _{3}+ x_{4}=10}\)
no i jesteśmy wstanie podać takie liczby \(\displaystyle{ x_{i} \in \mathbb{R}}\) , żeby równość była prawdziwa i pytanie brzmi jak je wyznaczyć, tak, żeby dana zmienna nie była zależna od 2? Niby wydawałoby się, że prosta równość do rozwiązania, ale już nie jestem pewien czy jest to w ogóle możliwe??
-
- Użytkownik
- Posty: 476
- Rejestracja: 20 cze 2008, o 21:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 93 razy