wartości własne

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
margolcia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 16 lut 2008, o 09:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: daleka
Podziękował: 1 raz

wartości własne

Post autor: margolcia »

Wykazać, że \(\displaystyle{ \sigma\left( W\left( A\right) \right)=W\left( \sigma\left( A\right) \right)}\) ,gdzie \(\displaystyle{ \sigma\left( A\right)}\)oznacza zbiór wartości własnych \(\displaystyle{ A}\) zaś \(\displaystyle{ W}\) jest dowolnym wielomianem.
ODPOWIEDZ